U bevindt zich hier: HomeDruk op Vrijdag Special: Non-toxic etsen en fotopolymeer

Druk op Vrijdag Special: Non-toxic etsen en fotopolymeer

Docent: Pol Taverne

Dag: vrijdagavond 
Tijd: 19:00 – 22:00 uur 
Data: 18, 25 september en 2, 9 oktober
Kosten: € 99,- 
Docent: Pol Taverne

Je leert non toxisch werken. Dit is een manier van grafiek maken waarbij je werkt met zo min mogelijk schadelijke stoffen. Dit gaat van water gedragen inkt, tot oplosmiddelen vrij schoonmaken en verschillende etsgronden. Hiermee kun je experimenteren met proefplaatjes zodat je leert hoe verschillende gronden en materialen zich gedragen en wat de mogelijkheden zijn. Verder maak je kennis met de mogelijkheden van fotopolymeer.

Pol Taverne Vijg 2018

Over Pol Taverne

Pol Taverne is beeldend kunstenaar en docent (docent Bij Vrijdag, Praedinius Gymnasium en gastdocent bij Academie Minerva).

Over haar eigen werk vertelt Pol: “Ik maak voornamelijk prenten in de droge naald techniek van landschappen zoals ik ze zie en ervaar. Een belangrijk aspect van grafiek is voor mij: het werken met het omslaan van het beeld. Daarmee doel ik allereerst op het werken in spiegelbeeld, wat zeker in landschappen betekent dat je vaak op de tast werkt, maar het omslaan raakt ook aan de logica van het omzetten van schets naar plaat naar prent. De tijd die tussen deze handelingen zit geeft ruimte voor afstand en opnieuw kijken. Herdefiniëren van wat ik eigenlijk zie vind ik een van de grootste uitdagingen in mijn werk.”

Sinds 2016 is Pol bezig met non-toxisch etsen en fotopolymeer, twee relatief nieuwe grafische technieken die haar hele nieuwe mogelijkheden bieden.

http://www.poltaverne.nl/