U bevindt zich hier: HomeBestellen 2022

Bestellen 2022

Zoals elk jaar, geeft het Grafisch Centrum Groningen in dit jubileumjaar – we bestaan 60 jaar – op Koppermaandag een fraaie prent uit met een reproductie van een typerend schilderij van een van de leden van De Ploeg.

Dit jaar is gekozen voor Fietsers langs het Boterdiep van Jan Altink, een olieverf-schilderij dat door het echtpaar Ongering-Perk werd geschonken aan het Groninger Museum.

De Kopperprent is ook dit jaar te bestellen met de bon in de Groninger Gezinsbode of vanaf dinsdag 10 januari 2022 om 17:00 via het bestelformulier.

Een losse prent kost 25 euro. Desgewenst kunt u vervolgens bij Kunsthandel Ongering de prent laten inlijsten. Daarover kunt u met Ongering afspraken maken nadat u van hen een afhaalbericht hebt gekregen (als de coronabeperkingen aanhouden, moet het afhalen ook dit jaar extra zorgvuldig worden gepland). Een ingelijste prent, standaard geleverd in een blankhouten lijst met passe-partout, kost 100 euro. U kunt in overleg met Ongering echter ook kiezen voor een ander type lijst. Het formaat van de in de standaard blank houten lijst ingelijste prent, inclusief passe-partout, is 57 x 69 centimeter.

Iedereen die de prent heeft besteld, krijgt bericht. De prent is leverbaar zo lang de voorraad strekt en degenen die voor 24 december jl. Vriend of Koppervriend van het Grafisch Centrum waren, krijgen voorrang. Ook Vriend of Koppervriend van het Grafisch Centrum worden? Klik dan hier. Verder geldt voor de bestellingen: wie het eerst komt, het eerst maalt.

De niet-ingelijste prent kunt u ook komen afhalen bij het Grafisch Centrum, Warmoesstraat 41, op zaterdag 15 januari, van 11.00 – 16.00 uur. Vanwege de coronaproblemen kan de gebruikelijke Open Dag dan niet plaatsvinden, maar de kopperprent kan dus wel veilig bij de deur van het Grafisch Centrum worden afgehaald. U kunt contant betalen (graag met gepast geld), maar desgewenst kan ook worden betaald via een QR-code.

 

 

 

Jan Altink, Fietsers langs het Boterdiep, circa 1925 (Groninger Museum, schenking Chris Ongering en Agaath Ongering-Perk). Foto: Marten de Leeuw.