U bevindt zich hier: HomeCursus Houtdruk
Antje Veldstra Docent Houtdruk

Antje Veldstra Docent Houtdruk www.antje-veldstra.nl

Cursus Houtdruk

Dag: woensdagochtend- en middag
Tijd: ochtendcursus 10.30 – 13.30, middagcursus 14.00 – 17.00 uur
Start: 26 januari 2022 (23 februari voorjaarsvakantie vervalt)
Deelnemers: maximaal 6
Kosten: € 255,- voor 12 lessen van 3 uur
Docent: Antje Veldstra

Avondcursussen vinden plaats op de atelier van de docent, Rijksweg 10 A Groningen: opgeven via mail info@antje-veldstra.nl  dinsdagavond en woensdagavond: van 19.00 tot 22.00 uur 

De houtdruk is een hoogdruktechniek waarbij een graficus de vlakken en lijnen die hij wil drukken uitspaart in hout. Dit kan door met gutsen stukken weg te snijden, maar ook door vlakken uit te zagen. Door de hoger gelegen delen van het hout in te inkten en af te drukken is het mogelijk grafiek te maken die met niets anders te vergelijken is. Er kan minutieus gewerkt worden, maar ook in meer expressionistische beelden. De techniek leent zich zowel voor abstract als figuratief werk. Het is mogelijk de structuur van het hout te gebruiken of juist heel egaal te drukken. In de cursus wordt gewerkt met de zogenaamde reductietechniek: voor iedere nieuwe kleur worden lijnen en vlakken weggehaald uit de eerdere drukvorm. Onder leiding van kunstenares Antje Veldstra leren de cursisten de technische en creatieve aspecten van deze techniek gebruiken. In de begeleiding staan de eigen stijl en onderwerpen van de cursisten centraal. Daarnaast wordt groot belang gehecht aan het ontwikkelen van kleurgevoel.

Als de cursus waarvoor u zich aanmeldt al is volgeboekt, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst. Mocht er voor aanvang van de cursus een plaats vrijkomen, dan kunt u daarvoor in aanmerking komen.