U bevindt zich hier: HomeCursus Zeefdruk
Onno Broeksma Docent  www.onnobroeksma.nl

Onno Broeksma Docent Zeefdruk www.onnobroeksma.nl

Cursus Zeefdruk

Dag: maandagmiddag- en avondcursus Volgeboekt!
Tijd: middagcursus 15.00 – 18.00 uur, avondcursus 19.00 – 22.00 uur
Start: 12 september 2022 (17 oktober herfstvakantie vervalt)
Kosten: € 290,- voor 12 lessen van 3 uur, inclusief gebruik zeefdrukraam voor de lessen  
Deelnemers: maximaal 6 middag 5 avond
Docent: Onno Broeksma

Het zeefdrukken is een bij kunstenaars zeer geliefde grafische techniek. Je maakt met papier of via een fotografisch procédé een sjabloon. Met een rakel wordt daarna inkt door de open plekken in het gaas op papier (of een andere ondergrond) gedrukt. Bijna alle soorten beeld – getekend, geschilderd of fotografisch, strak, los, in transparante of dekkende kleuren – kunnen gezeefdrukt worden.

Kunstenaar Onno Broeksma leert beginners en gevorderden omgaan met de verschillende aspecten van het zeefdrukken, waarbij de mogelijkheid wordt gegeven zowel eenvoudige als complexe ontwerpen en technieken te onderzoeken. Tevens wordt de plaats van ‘de zeefdruk’ in de kunstgeschiedenis en de hedendaags kunst besproken. Beginners krijgen een programma waarin ze in een aantal lessen kennis maken met het ontwerpen in één of meer kleuren, het maken van sjablonen, het belichten en schoonmaken van de zeef, de technische kant van het drukken en de mogelijkheden van verschillende papiersoorten. Gevorderden leren kijken naar onderwerp/ontwerp en de mogelijke uitwerkingen ervan. Een belangrijk onderdeel van de lessen is het onderling uitwisselen van ideeën en het bespreken van elkaars werk.

Als de cursus waarvoor u zich aanmeldt al is volgeboekt, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst. Mocht er voor aanvang van de cursus een plaats vrijkomen, dan kunt u daarvoor in aanmerking komen.