U bevindt zich hier: HomeCursus Zeefdruk
Onno Broeksma Docent  www.onnobroeksma.nl

Onno Broeksma Docent Zeefdruk www.onnobroeksma.nl

Cursus Zeefdruk

Dag: maandagmiddag- en avondcursus 
Tijd: middagcursus 16.00 – 19.00 uur, avondcursus 19.00 – 22.00 uur
Start: 24 januari 2022 (21 februari voorjaarsvakantie vervalt)
Kosten: € 290,- voor 12 lessen van 3 uur, inclusief gebruik zeefdrukraam voor de lessen  
Deelnemers: maximaal 6
Docent: Onno Broeksma

Het zeefdrukken is een bij kunstenaars zeer geliefde grafische techniek. Je maakt met papier of via een fotografisch procédé een sjabloon. Met een rakel wordt daarna inkt door de open plekken in het gaas op papier (of een andere ondergrond) gedrukt. Bijna alle soorten beeld – getekend, geschilderd of fotografisch, strak, los, in transparante of dekkende kleuren – kunnen gezeefdrukt worden.

Kunstenaar Onno Broeksma leert beginners en gevorderden omgaan met de verschillende aspecten van het zeefdrukken, waarbij de mogelijkheid wordt gegeven zowel eenvoudige als complexe ontwerpen en technieken te onderzoeken. Beginners krijgen een programma waarin ze in een aantal lessen kennis maken met het ontwerpen in één of meer kleuren, het maken van sjablonen, het belichten en schoonmaken van de zeef, de technische kant van het drukken en de mogelijkheden van verschillende papiersoorten. Gevorderden leren kijken naar onderwerp/ontwerp en de mogelijke uitwerkingen ervan.

Als de cursus waarvoor u zich aanmeldt al is volgeboekt, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst. Mocht er voor aanvang van de cursus een plaats vrijkomen, dan kunt u daarvoor in aanmerking komen.