U bevindt zich hier: HomeDruk Op Vrijdag: Abstract denken omzetten naar een zeefdruk

Peter O. Gerrits docent

fotoalbum bekijken

 

 

Druk Op Vrijdag: Abstract denken omzetten naar een zeefdruk

Docent : Peter O. Gerrits

Dag: vrijdagavond 
Tijd: 19:00 – 22:00 uur 
Data: 4, 11, 18 en 25 maart 2022 
Kosten: € 110,- 

 

Tijdens de ‘SPECIAL ZEEFDRUKKEN’ met als thema ‘Abstract denken en omzetten naar een zeefdruk’ komen verschillende aspecten van geometrisch en constructivistisch ontwerpen aan de orde. De eigen ontwerpen zelf zeefdrukken met behulp van verschillende technieken is de uitdaging. Tijdens de cursus zal het gebruik van verschillende (nieuwe)technieken om sjablonen te maken worden gedemonstreerd en door jezelf worden beoefend. Aan het einde van de cursus ga je met je eigen abstract naar huis. De cursus is geschikt voor beginnende zeefdrukkers (enige ervaring vereist) en meer ervaren kunstenaars. 

Peter O. Gerrits uit Roden heeft zich sinds 1995 gespecialiseerd in de zeefdruktechniek (silk screen printing). Hij is wekelijks actief als ‘vrijwerker’ in het Grafisch Centrum in Groningen en exposeert met grote regelmaat in bekende galeries.

Modern art&design heeft zijn grote interesse, waarbij hij steeds zoekt naar uitdagingen in vorm en nieuwe (digitale) technieken. Hij ontwerpt en zeefdrukt voornamelijk constructivistisch en geometrisch abstract, staat daarbij zogezegd op de schouders van kunstenaars zoals Malevich, Mondriaan, Battermann en Siep van den Berg. Voor hem is de zeefdruktechniek een continu experiment van zoeken naar de schoonheid en harmonie van abstracte (geometrische) vormen. Met name het handmatige aspect van het zeefdrukproces en het bereiken van hoge precisie in combinatie met primaire, esthetische vormen zijn daar onderdeel van.