U bevindt zich hier: HomeDruk op Vrijdag: Zeefdrukken op stof

Druk op Vrijdag: Zeefdrukken op stof

Docent : Aldrik Salverda

Zeefdruk op stof

Dag: vrijdagavond
Tijd: 19:00 – 22:00 uur 
Data: 06, 13, 20 en 27 mei 2022
Kosten: € 110,-

Altijd al graag willen leren zeefdrukken? En dan ook nog op t-shirts, tassen of lappen stof? Dat kan in deze cursus van 4 vrijdag avonden in het Grafisch Centrum in Groningen. 

Je neemt de te bedrukken kledingstukken of stof zelf mee van huis. Het bedrukken van stof gaat net ietsjes anders dan het drukken op papier. Zeefdrukken is een bij kunstenaars zeer geliefde grafische techniek. Je maakt met papier of via een fotografisch proces een sjabloon. Met een rakel wordt daarna inkt door de open plekken in het gaas op de stof gedrukt. Bijna alle soorten beeld – getekend, geschilderd of fotografisch, strak, los, in transparante of dekkende kleuren – kunnen gezeefdrukt worden.

Aldrik Salverda

Aldrik Salverda is beeldend kunstenaar en docent. Hij werd opgeleid aan de Vrije Academie Den Haag en bij ABK Minerva in Groningen.

Hij is in het basis- en voortgezet onderwijs ook bekend om zijn mobiele drukkerij, waarmee hij workshops geeft. Inspiratie vindt hij in landschappen om hem heen: de Veenkoloniën, oude grotschilderingen en op reis. “Met gutsen, vijlen, raspen tast ik het oppervlak van het hout aan. Ik maak lijnen, structuren, vlakken, die ik in transparante lagen over elkaar druk.” Aldrik’s werk bestaat uit houtsnedes, litho’s, zeefdrukken, carborundumdrukken, tekeningen, schilderijen en installaties.