U bevindt zich hier: HomeDruk op vrijdagavond

Druk op vrijdagavond

Begin het weekend met vieze vingers! Het Grafisch Centrum Groningen presenteert vanaf 26 januari op de vrijdagavond: drie korte cursussen in drie verschillende grafische technieken: lithografie, hoogdruk met lino en zeefdrukken met docenten Onno Broeksma, Maarten de Jong en Aldrik Salverda.


Altijd al nieuwsgierig geweest naar een (andere) grafische techniek? De korte cursussenop vrijdagavond bieden de kans om kennis te maken met iets nieuws of oude kennis op te frissen. In elke cursus komen in vier avonden van drie uur de basisbeginselen van een techniek aan bod. De cursussen vormen elk van de drie een afgerond geheel en kunnen afzonderlijk worden gevolgd of als serie van drie tegen een aantrekkelijke prijs.

Lithografie

De korte cursus Lithografie op vrijdag start op 26 januari en wordt gegeven door Onno Broeksma. Wie wil snuffelen aan de lithografie kan terecht op de korte lithocursus. Waarschijnlijk is het liefde op het eerste gezicht en ga je na vier avonden met een mooie prent naar huis.

Direct aanmelden voor lithografie…

Hoogdruk met lino

Op 23 februari begint de korte cursus hoogdruk met lino. Maarten de Jong zegt erover: ‘Tijdens deze korte cursus gaan we drukken met drie blokken, die met de hand worden afgedrukt op Japans papier.‘ 

Direct aanmelden voor hoogdrukken met lino…

Zeefdruk

De korte cursus zeefdruk op vrijdag start op 6 april. ‘Tijdens deze korte cursus zeefdruk leer je een ontwerp maken, voorbereiden, op de zeef overbrengen en prenten afdrukken in een kleine oplage en in meerdere kleuren,’ zegt Aldrik Salverda. 

Direct aanmelden voor zeefdrukken

Direct aanmelden voor alle drie technieken…