U bevindt zich hier: HomeEnthousiaste bezoekers

Enthousiaste bezoekers

Open dag 4 september 2021

Deze jonge bezoekers kwamen eerst bij Henk kijken hoe een proefpers werkt bij de letterpress. Ze waren erg blij om een prent te kunnen afdrukken en de machine te zien werken. Henk heeft in 1984 zijn eerste typografie cursus gevolgd.  Hij was toen ontzettend blij met de mogelijkheden van deze grafische techniek. Als vrijwerker in het GCG maakt hij menig mooie prent. Ook werkt hij als docent mee aan de cursus “Free Letterpress” en combineert letterzetten met andere technieken zoals houtdruk.

           

De jonge bezoekers hebben toen een heel groot machine gezien en wilden ook kijken naar hoe het werkt. De hoeveelheid aan machines in het Centrum deden hun echt een plezier.  Dat heel groot pers was een lithografisch pers waar Jannie bezig was met proefdrukken.

                                         
                      

    

 

Een blik onder de lithopers – op oog hoogte voor de jongens!                                           

 

 

 

 


Aan een ander bezoeker heeft Willem het  indrukwekkend lithografisch vlakdruk techniek uitgelegd aan de hand van het proces waar Jannie bezig was en een aantal mooi resultaten.

 

 

 

 

 


Elders in het Centrum was Catharina bezig met hoogdruk. Zij gebruikte een nieuwe plastic materiaal in plaats van de traditioneel lino. Het is zachter en dus makkelijker te bewerken. Haar uitgebreid kleuren palette kon helaas, voor de jongens, niet tegen de machines op!