U bevindt zich hier: HomeExpositie: Herman Knottnerus, van maandag 11 januari t/m zondag 14 februari

Expositie: Herman Knottnerus, van maandag 11 januari t/m zondag 14 februari

In de koffiekamer van het Grafisch Centrum zijn de vitrines en wanden tot en met 14 februari a.s. ingericht met werk van Herman Knottnerus. Hij toont etsen in kleur en zwart-wit. Zijn werk toont een fantasierijke en levendige wereld vol met vrolijke en speelse figuren. Bijna alles in het werk leeft: van dansende palmbomen tot lachende regenwolkjes.
Van 2008 tot 2014 studeerde Herman aan kunstacademie Minerva in Groningen. Hij maakt naast grafiek ook tekeningen, collages, filmpjes, schilderijen, installaties en doet performances. Op de kunstacademie maakte Herman ook al veel grafiek. Zijn favoriete grafische technieken zijn houtsnedes en droge naald etsen. Deze technieken versterken het expressieve karakter van zijn werk waardoor de figuren als het ware uit het werk springen!

Van een van zijn etsen is een zeefdruk gemaakt die als interne prent voor de cursisten en vrijwerkers van het centrum verspreid wordt. Jaarlijks verloten we drie van deze prenten onder onze Vrienden en Koppervrienden. De winnaars krijgen vóór zaterdag 16 januari 2021 bericht. Het gebruik deze interne prent te maken, is ongeveer net zo oud als het Grafisch Centrum zelf (dat inmiddels zo’n 55 jaar bestaat).

Een kijkje in de werkplaats bij het drukken.