U bevindt zich hier: HomeGrafiek19

Grafiek19

Grafiek19 is een landelijke grafiekmanifestatie die van 1 september tot en met 30 november 2019 zal plaatsvinden op verschillende locaties in het land. Het Grafisch Centrum doet mee aan deze manifestatie met verschillende activiteiten waaronder een expositie. Daarnaast organiseren we andere activiteiten onder de vlag van “Grafiek 2019” zoals masterclasses. Een van de activiteiten is het promoten van de Groningstalige dichtkunst in de stad Groningen.

Dichten in Stad Uitgangspunt voor Dichten in Stad: door grafische techniek de Groninger dichtkunst dichterbij de (stads)Groningers te brengen.
Onze typografen zetten de Groninger taal om in tekst op groots formaat.
De gedichten in het Gronings worden door ons gedrukt en verspreid in de binnenstad. Wat wij willen bereiken is dat in de hele binnenstad achter ramen gedichten over Groningen te zien zijn. Lees meer over Dichten in Stad

Het Grafisch Centrum Groningen, niet te verwarren met het Grafisch Museum (GRID) is sinds 1970 een zelfstandige stichting en biedt een bloeiend cursusaanbod in druktechnieken zoals etsen, typografie, lithografie, houtdruk en zeefdruk. Aan het begin van de jaren ’60 zijn we opgericht door leden van De Ploeg, Johann Faber en Jan van der Baan. Naast de kunstenaars van de Ploeg vinden veel jongere kunstenaars hun weg naar het Grafisch Centrum. Ook bijzonder: oude persen van Ploeg kunstenaars zoals Jan Altink worden hier nog dagelijks gebruikt.

    Ik meld mij aan voor de Dichten in Stad wandeling op 23 november*
    Ik geef mij op voor de nieuwsbrief van het Grafisch Centrum Groningen.