U bevindt zich hier: HomeIn Memoriam Marlies Louwes (1955-2021)

In Memoriam Marlies Louwes (1955-2021)

 

Marlies Louwes Docent Typografie

Op vrijdag 29 oktober jl. is Marlies Louwes na een kort ziekbed overleden. Marlies kampte eerder met gezondheidsproblemen, maar de ziekte waaraan zij overleed werd pas in een laat stadium vastgesteld en was daarna snel fataal. Enkele weken geleden stond zij nog in ogenschijnlijk goede conditie op woensdagavond haar cursus typografie/letterpress te geven. Dat maakt haar dood extra moeilijk te bevatten.

Marlies is vele jaren actief geweest in het Grafisch Centrum. Zij begon rond 1992 aanvankelijk als deelnemer aan de cursus typografie. Na enkele jaren werd zij een enthousiast vrijwerker en vervolgens is zij ook vele jaren actief geweest als docent bij de cursus typografie, samen met Feike Boorsma.

Wat betreft haar eigen drukwerk, hoewel Marlies een brede interesse had in grafische technieken, was zij bovenal geïnteresseerd in typografie, dus het zetten van teksten met loden en houten letters. Marlies was aan de ene kant een heel precieze zetter en drukker, maar binnen die precisie kon zij ook creatief spelen met letters en afbeeldingen. Dat heeft geleid tot vele mooie en in de wereld van de marginale drukkers zeer gewaardeerde uitgaven. 

Als docent was Marlies enthousiast en probeerde zij cursisten de liefde voor typografie bij te brengen. Daarbij legde zij ook een scherp oog voor de details van het zet- en drukwerk aan de dag. Zij was een zeer deskundig docent.

Wij zullen Marlies dan ook erg missen, als persoon en als docent. Wij wensen haar partner Felix Cantineau veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur Grafisch Centrum Groningen