U bevindt zich hier: HomeJaar van de Rat

Jaar van de Rat

Oproep tot deelname expositie 

Cursisten en vrijwerkers van het Grafisch Centrum worden uitgenodigd om werk te maken naar aanleiding van het thema: het jaar van de rat

De rat of muis is het eerste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender en loopt van 25 januari 2020 tot 11 februari 2021.

Volgens de legende was de rat het eerste dier dat verscheen toen Boeddha alle dieren bij zich riep, en heeft deze de kat stiekem gepasseerd. 

Jaar van de rat

Het jaar van de rat kenmerkt zich door vernieuwing in allerlei opzichten, volgens de chinese horoscoop zal het een positief en vrolijk jaar zijn. Het jaar van de rat moedigt mensen aan om hun dromen te verwezenlijken.

We nodigen jullie van harte uit om op basis van dit veelzijdige thema werken te maken voor de tentoonstelling die in de nazomer van 2020 plaats zal vinden.

Nog wat praktische gegevens:

  • De  tentoonstelling is in de maanden september en oktober. Bij voldoende deelname ook in november en december.
  • Er is geen beperking in het formaat of de kleur van de lijst. Zonder lijst kan eventueel ook.
  • Je mag meerdere werken maken.
  • Wil je meedoen, geef je dan hieronder op.
  • Meld je aan voor eind maart.

Geef je op als deelnemer van de expositie

    Het Grafisch Centrum kan het ingezonden werk gebruiken voor publicaties op website, in haar nieuwsbrief en op haar Instagram en Facebook account. Opgave van deelname aan de expositie kan tot 31 maart 2020.