U bevindt zich hier: HomeMASTERCLASS Polymeer & non-toxic etsen

MASTERCLASS Polymeer & non-toxic etsen

Docent: Pol Taverne

Dag: zaterdag
Tijd: 10:00 – 17:00 uur 
Datum: 12 oktober
Kosten: € 99,-  inclusief materialen en lunch
Docent: Pol Taverne

Maximaal 8 deelnemers.
De masterclass gaat door bij minimaal 6 deelnemers.
Voor amateur- of professionele grafici met enige ervaring in hoogdruk.
Aanmelding voor 28 september.

Fotopolymeer is een milieuvriendelijke nieuwe techniek waarbij je van een digitale foto of een tekening op transparant een plaat kunt maken die je kunt afdrukken met diepdruk. In deze masterclass krijg je uitleg over de verschillende mogelijkheden en leer je er mee werken door alle stappen zelf te doorlopen.

We gaan non toxisch werken. Dit is een manier van grafiek maken waarbij je werkt met zo min mogelijk schadelijke stoffen. Dit gaat van water gedragen inkt, tot oplosmiddelen vrij schoonmaken en verschillende etsgronden. Hiermee kun je experimenteren met kleine proefplaatjes zodat je leert hoe verschillende gronden en materialen zich gedragen en wat de mogelijkheden zijn, zodat je er zelf later mee verder kunt gaan.

Pol Taverne Vijg 2018De opbouw van de masterclass is als volgt:
* Introductie over techniek en mogelijkheden;
* Hoe maak je een positief voor fotopolymeer;
* Aan het werk: lamineren, belichten en ontwikkelen;
* Afdrukken fotopolymeer platen;
* Uitleg non toxic werken;
* Experimenteren met proefplaatjes.

Voorafgaand aan de masterclass moet er een digitaal fotobestand opgestuurd worden dat gebruikt wordt om te belichten en af te drukken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een positief zelf kunt maken en waar je op moet letten bij het bewerken en printen.


Over Pol Taverne

Pol Taverne is beeldend kunstenaar en docent (docent Bij Vrijdag, Praedinius Gymnasium en gastdocent bij Academie Minerva).

Over haar eigen werk vertelt Pol: “Ik maak voornamelijk prenten in de droge naald techniek van landschappen zoals ik ze zie en ervaar. Een belangrijk aspect van grafiek is voor mij: het werken met het omslaan van het beeld. Daarmee doel ik allereerst op het werken in spiegelbeeld, wat zeker in landschappen betekent dat je vaak op de tast werkt, maar het omslaan raakt ook aan de logica van het omzetten van schets naar plaat naar prent. De tijd die tussen deze handelingen zit geeft ruimte voor afstand en opnieuw kijken. Herdefiniëren van wat ik eigenlijk zie vind ik een van de grootste uitdagingen in mijn werk.”

Sinds 2016 is Pol bezig met non-toxisch etsen en fotopolymeer, twee relatief nieuwe grafische technieken die haar hele nieuwe mogelijkheden bieden.

http://www.poltaverne.nl/