U bevindt zich hier: HomeUpdate Covid-19 gedragsregels

Update Covid-19 gedragsregels

Met de versoepeling van de corona-maatregelen per 25 september jl., gelden er voor het Grafisch Centrum geen beperkingen meer voor wat betreft het in de werkplaats aanwezige aantal personen, zo heeft de gemeente ons laten weten. Dat is verheugend nieuws, want dat biedt ons de mogelijkheid om weer op ruimere schaal activiteiten te ontplooien. Wel wordt het belang van het in acht nemen van de algemene hygiënemaatregelen rond corona (handen wassen, etc.) benadrukt en daar sluiten we ons uiteraard bij aan.

In de afgelopen weken zijn al onze gebruikelijke cursussen en de Specials op vrijdag weer gestart. Al was dat niet meer vereist, we hebben het aantal deelnemers per cursus nu nog enigszins beperkt. Voor de cursussen die vanaf januari starten, hoeven zulke beperkingen in het aantal deelnemers niet meer te gelden, als de voorschriften blijven zoals ze nu zijn.

Omdat het coronavirus nog steeds vrij ruim rondgaat, is het nodig om alert te blijven. Als je naar het Grafisch Centrum komt, blijft vooralsnog dan ook het volgende gelden:

  • ga voordat je naar de cursus gaat, steeds na of je corona-achtige klachten hebt (en zo ja, blijf dan thuis),
  • neem de algemene corona-hygiënemaatregelen goed in acht, dus handen desinfecteren, wc en andere gebruikte spullen schoonmaken, etc.; vermijd ook dat je te dicht op elkaar staat (al is de 1,5 m afstand officieel niet meer verplicht),
  • ventileer, als er meerdere mensen aanwezig zijn,
  • het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar als een docent of andere aanwezige  aangeeft er prijs op te stellen dat je een mondkapje draagt, doe dit dan,
  • volg de eventuele aanwijzingen van de docent. 

De verruiming van de coronabeperkingen biedt ons als Grafisch Centrum de mogelijkheid weer op ruime schaal activiteiten te ondernemen. Maar we moeten de basisregels en elkaars wensen goed in acht blijven nemen.