U bevindt zich hier: HomeUpdate Covid-19 gedragsregels

Update Covid-19 gedragsregels

Wij zijn blij dat het Grafisch Centrum sinds juni jl. voor 8 personen (exclusief personeel) open mag zijn. Zoals eerder gemeld, mogen we in september ook het ‘gebruikelijke’, volledige aantal cursisten toelaten tot de cursussen. Maar we hebben ervoor gekozen te werken met een wat kleiner aantal deelnemers per cursus, zodat het van elkaar afstand houden makkelijker is. Het Grafisch Centrum is inmiddels ook op ruimere schaal geopend voor vrijwerkers.
Zoals bekend zal zijn, lijkt het er echter op dat de situatie rond corona voorlopig nog onzeker is. Daarom moeten we alert blijven. Als je naar het Grafisch Centrum komt, gelden dan ook de volgende voorwaarden:

  • ga voordat je naar de cursus gaat, steeds na of je corona-achtige klachten hebt (en zo ja, blijf dan thuis)
  • neem de corona-veiligheidsmaatregelen goed in acht, dus: 1,5 m afstand houden (ook rond de grote tafel in de werkplaats en in de koffiekamer), handen desinfecteren, wc en andere gebruikte spullen schoonmaken, etc.
  • ventileren, als er meerdere mensen aanwezig zijn.
  • hoewel mondkapjes op veel plaatsen zijn afgeschaft, hanteren wij vooralsnog de regel dat je een mondkapje draagt als je door de werkplaats loopt.
  • als je op één bepaalde plaats zit of staat te werken, is een mondkapje niet verplicht; maar als een andere aanwezige – weliswaar op minstens 1,5 m afstand, maar toch in je buurt – aangeeft er prijs op te stellen dat je een mondkapje draagt, doe dit dan.
  • volg verder de eventuele aanwijzingen van de docent. 

Er zijn dus nog wat beperkingen, maar we kunnen als Grafisch Centrum op deze manier werken totdat er een verdere verruiming komt van de coronamaatregelen.