U bevindt zich hier: HomeVrijwilligers naar het Drukkerijmuseum in Meppel

Vrijwilligers naar het Drukkerijmuseum in Meppel

Op zaterdag 2 april kwamen we om 12.00u voor de lunch bij elkaar in Herberg ’t Plein in Meppel. Het is een herberg die helemaal vol staat met bordjes en prullaria. Veel om naar te kijken. We kregen een heerlijke lunch in de herberg.

Rond 14.00u gingen we naar het Drukkerijmuseum, ook in Meppel,  waar we uitleg kregen door de vrijwilligers over de persen en andere grafische machines die er stonden. Ook waren er persen bij waar we zelf een afdruk op konden maken. Veel persen waren heel oud maar werden door de vrijwilligers goed onderhouden zodat ze gebruikt konden worden en er veel te zien was. Verder konden we een poging wagen om papier te scheppen wat niet eenvoudig was. Ook was er een tentoonstelling: Houtsneden en kinderboeken te bezichtigen van Henriette Boerendans.

Na afloop van de rondleiding hebben we ons vervoegd in de koffieruimte voor een drankje. Een aantal mensen gingen daarna naar huis en met een groepje zijn we een afzakkertje gaan drinken in Murphy’s Pub, ook heel gezellig.

We kijken terug op een geslaagde vrijwilligersdag.  Fotoalbum