top of page

Annette Hoolsema is onze nieuwe docent


We heten Annette graag van harte welkom bij het team docenten. Zij geeft, vanaf oktober, de avondcursus houtdruk. Samen met Antje Veldstra een prachtig houtdruk duo.


Annette Hoolsema (Groningen 1996) is net afgestudeerd aan de Klassieke Academie, met onder andere 3 houtsnedes. Tijdens haar studie heeft ze zich het houtsnijden steeds meer eigen gemaakt. Waar ze zich eerder alleen op tekenen en schilderen richtte, heeft het grafisch werk nu ook een plekje veroverd. ‘Het houtsnijden helpt mij ook weer bij het schilderen’ zo geeft Annette aan. ‘Het is mooi om te zien welke overlap er is en waar de verschillen zitten’.

Op het Cibap in Zwolle heeft Annette al eerder de opleiding tot Specialist Schilder afgerond. Nu verzorgt ze daar als gastdocent lessen in klassiek schilderen. Ook is ze haar eigen bedrijf gestart en neemt ze opdrachten aan. Die opdrachten bestaan vaak uit muurschilderingen bij particulieren of in verzorgingshuizen waar speciaal aandacht is voor dementerenden.

Annette is een veelzijdig kunstenaar en ze laat zich graag door mensen en de natuur inspireren. Voor haar zit de schoonheid vaak in kleine dingen, zolang je het maar wilt zien. Aandachtig kijken is dan ook een essentieel onderdeel in het maken van beeldende kunst. Dit zal tijdens de cursus ook naar voren komen, net als kleur. Kleur is een belangrijk onderdeel in het werk van Annette en daar zal tijdens de cursus breed aandacht voor zijn. Het hele proces van het maken van een kleurenhoutsnede komt aan de orde in 8 lessen. Hierbij is er individuele aandacht en ruimte om zelf te experimenteren.

42 weergaven

Comments


bottom of page