top of page

60jaar Grafisch centrum Groningen

In het seizoen 2022-23 vieren we het 60-jarig bestaan van het Grafisch Centrum Groningen. Om dit heuglijke feit kracht bij te zetten, gaan we aan het begin van het nieuwe seizoen, dus in september, meteen van start met enkele activiteiten in het kader van het jubileumjaar.

Zo is er op zaterdag 17 september a.s., van 14.00-17.00 uur, een feestelijke receptie, die plaatsvindt in het Poortershoes, Oosterweg 13, Groningen. Noteer die datum alvast.

Bovendien organiseren we in september een tentoonstelling van werk van docenten, cursisten en vrijwerkers in het Poortershoes en de koffiekamer van het Grafisch Centrum. Deze tentoonstelling – die ook een onderdeel is van de landelijke grafiekmanifestatie Grafiek 2022 – start op 3 september en loopt op 30 september af. Mocht je verdere informatie willen over deelname aan deze tentoonstelling en je ontving de email hierover niet, neem dan even contact op met: info@grafischcentrumgroningen.nl.

De onlangs al bekend gemaakte wedstrijd om een nieuw logo te ontwerpen, is ook een activiteit in het kader van het 60-jarig jubileum. Verder verschijnt er een jubileumprent. Daarnaast zijn we van plan volgend voorjaar een thema-tentoonstelling te organiseren. Over deze thema-tentoonstelling volgt later meer informatie.

Op deze manier kunnen we aan de ene kant zelf, als direct betrokkenen bij het Grafisch Centrum, het jubileum vieren. Aan de andere kant treden we zo ook naar buiten en laten we het resultaat van onze activiteiten zien aan mensen die het Grafisch Centrum niet kennen, of niet goed weten wat er gebeurt en wordt aangeboden. Het zou natuurlijk mooi zijn als we hiermee ook mensen enthousiast maken om zelf aan de slag te gaan in het Grafisch Centrum.

We hopen dat we dat we na de zomer met de verschillende activiteiten het jubileum van het Grafisch Centrum Groningen op een mooie manier kunnen vieren! Verdere berichten volgen.
15 weergaven

Comments


bottom of page