top of page

Nieuwe docent hoogdruk/linosnede vanaf september 2023


Wij zijn blij te kunnen melden dat na een jaar les in houtdruk te hebben gegeven, Annette ook de cursus hoogdruk/ linosnede gaat geven. De cursus wordt gegeven op de bekende dag en tijd.


Annette Hoolsema (Groningen 1996) is afgestudeerd aan de Klassieke Academie, met onder andere 3 houtsnedes. Waar ze zich eerder alleen op tekenen en schilderen richtte, heeft het grafisch werk nu ook een plekje veroverd.


Op het Cibap in Zwolle heeft Annette al eerder de opleiding tot Specialist Schilder afgerond. Nu verzorgt ze daar als gastdocent lessen in klassiek schilderen. Ook is ze haar eigen bedrijf gestart en neemt ze opdrachten aan. Die opdrachten bestaan vaak uit muurschilderingen bij particulieren of in verzorgingshuizen waar speciaal aandacht is voor dementerenden.


Annette is een veelzijdig kunstenaar en ze laat zich graag door mensen en de natuur inspireren. Voor haar zit de schoonheid vaak in kleine dingen, zolang je het maar wilt zien. Aandachtig kijken is dan ook een essentieel onderdeel in het maken van beeldende kunst. Dit zal tijdens de cursus ook naar voren komen, net als kleur. Kleur is een belangrijk onderdeel in het werk van Annette en daar zal tijdens de cursus breed aandacht voor zijn.

55 weergaven

Comments


bottom of page