top of page
Image by Brett Jordan

Schoolprojecten

Voor Basis- en Voortgezet onderwijs

Het Grafisch Centrum Groningen ontwikkelt en voert diverse projecten en activiteiten uit en  richt zich daarbij op verschillende doelgroepen om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met (grafische) kunst.

Eén van de activiteiten van het Grafisch Centrum Groningen is het organiseren van workshops voor het basis- en voortgezet onderwijs in stad en provincie Groningen. Deze workshops worden op maat uitgevoerd, afhankelijk van de wensen van de school. De workshops worden door professionele kunstenaars gegeven. Dat kan het hele schooljaar door,  zowel binnen als buiten de lestijd.

Atelierbezoek

Een voorbeeld is het PROJECT ATELIERBEZOEK.

De leerlingen komen direct in contact met de kunstenaar en zijn werkwijze!

Ze brengen een bezoek aan de werkplaats van het Grafisch Centrum Groningen.


Tijdens dit bezoek vertelt de beeldend kunstenaar aan de hand van eigen werk over de grafische technieken die hij gebruikt: zeefdrukken, steendruk, etsen of  houtdruk. Bij een tweede bezoek aan de werkplaats krijgen de leerlingen een actieve les aangeboden, waarin ze bijvoorbeeld zelf een zeefdruk ontwerpen en afdrukken.

Mobiele werkplaats op school

Wij bieden dit bijzondere project op maat aan: heeft u voorkeur voor een bepaalde techniek, bespreek het gerust. De  kunstenaar kan ook met zijn mobiele werkplaats bij de school op bezoek komen. Het Grafisch Centrum Groningen bemiddelt bij dit project tussen school en kunstenaar, waar bij de praktische opdracht en de uitgangspunten gezamenlijk worden besproken. Doelgroep: basis- en voortgezet onderwijs.

Voor meer informatie, vragen over het schoolproject kun je contact opnemen via info@grafischcentrumgroningen.nl

bottom of page